sawaddikah...






Wednesday, December 14, 2016

Happy Graduation Day...

sawaddikah...

apa khabar semua?
ng titipkan doa...agar kalian dalam keadaaan sihat sejahtera...
dan dimurahkan rezeki...

pabila hujan membasahi bumi...ilham seakan-akan ada la plak...
so...menulislah jawabnya...

saya bukanlah penulis yang baik...namun menulis apa yang dirasakan terbaik...
eheee....lamanya xkata statement ni..

baiklah...entri kali ini...ng mahu ceritakan serba sedikit...serba sebanyak...eh...ke serba sederhana tentang majlis konvokesyen tempoh hari...ehee...which one nieh? serba-serbilah...cerita sajalah kan...

HAPPY GRADUATION DAY...NONG NIT PHOTIWONG!
SELAMAT HARI GRADUASI...CIKGU NONG...
YIN DEE DUAI PRINCESS...U DID IT!

nota kaki...dari hati...untuk Nong Nit Photiwong...

ng sangat gembira dan sangat bersyukur...akhirnya ng berjaya tamatkan pengajian dengan jayanya dan hadiahkan segulung ijazah untuk ibu dan ayah tercinta...

sepanjang tempoh pengajian...luk hadiahkan anugerah pengarah untuk pho dan mea...dan pada kali ini...luk hadiahkan ijazah kelas pertama untuk pho ngn mea...luk mahu pho ngn mea happy dan bangga dengan kejayaan luk...satu2nya puteri dlm keluarga kita....
pho ngn mea selalu ingatkan luk...pho ngn mea...mahu luk pho dan mea jd manusia yg baik...gadis yg bersahsiah dan berakhlak mulia...itu yang terpenting dan paling penting....

ehee...tp luk sau khon ni...
mahu jadi org yg bijak pandai..untuk pho mea bangga...mahu jd gadis yg berhati mulia dan berbudi pekerti...luk phajajarm nah! pen khon dee samrap tua luk...samrap pho mea...lek thuk2 khon...but...ehee...kecomelan dan sedikit naughty ala sweet kenalah ada...sebagai pelengkap hidup ini! eheee..just untuk orng tertentu saja...mana boleh semua...ahaaa!!

finally...i did it!
finally...ng did it...princess did it...OFFICIALLY GRADUATED!

Degree...Bachelor of Teaching (Hons)
FIRST CLASS...
MATHEMATICS FOR PRIMARY EDUACATION

nama saya Cikgu Nong...saya Cikgu Matematik...
ehee...Cikgu Nong tegas! but cikgu sweet...harap maklum!
ehee...

tidak sah la plak ng nieh...kalo sehari xangkat bakul...hihihi...

baiklah...biar gambar yg membicarakan!

selfie with mummy and daddy...
khop khun nah pho ngn mea...
kerana sentiasa support...beri sokongan dan dorongan kepada luk hingga saat ini...
khop khun kah!
ehee...soalan? muka ng sama ngn sapa? mom or dad? eheee...sempat lagi!
tp kombinasilah...kan anak ibu dan ayah...wink2...
luk did it! yuhoo...luk konvo leau...dan jadi guru leau...yeayyy...
tekad di hati...yes, luk mahu lanjutkan lagi pelajaran ke peringkat yg lebih tinggi dan amalkan proses pembelajaran stiap hari...never n never stop learning...

with pho thau and me thau...
dua orng insan...yg ng sgt cinta dan sayang...
love you so much! nong janji nah...
akan jd guru yg terbaik...utk mendidik anak2 bangsa...

finally...i did it!
masukkan lam wishlist! go for master...
to my hero...pls take notes...
go for our master nah!
hihi...never stop learning!

me...on my big day...
i'm princess...
yeayyy! princess dapat degree!
jangan sangkal boleh?
ehee...lihat gambar sendiri...mahu katakan sekuat hati...
biarkan hati berbicara...berkata2 seindah bahasa sedalam makna...
Nong Nit Photiwong sememangnya cantik bila berjubah...
pls2 n pls say yes...
ehee...

so next jubah? jubah master...then PhD...kata mahu sampai JUSA C...xsalahkan berangan2...letakkan impian setinggu gunung...dan bertatih...berusaha untuk menggapainya...

berpakaian thai...
kain songket ini...me thau berikan...pabila ng masuk ipg...
pabila me thau tahu larn sau yg sulung akan belajar dlm bidang perguruan...
ng masih teringat lagi...senyuman dan harapan me thau...mahu ng menjadi guru...bergelar seorang pendidik...dan hari ini...hari konvokesyen...ng memakainya...
baju lama...tapi penuh makna...

eheee...slimnya saya?after 6 years still leh pakai...
ahahaha....ini gara2 weight loss!
tu boleh muat semula...
apapun...ng bersyukur...
i can wear this meaningful attire on my big day...

my family...yg tepi tu...org kampung...ng pgl lung...
dialah yg drive di sini...khop khun nah kah, lung...drive di sini...dan berikan rup prak untuk ng...happy kah...bila suad mon di bilik setiap petang, ada rup prak duai...im happy...very happy...

baju coklat lak...adik yg pertama...ehee...yg ni sado kan...nk apa sekeras mulut sekeras hati dia pun kena turut lek permintaan si kakak...mana x...akak dia boleh tahan kuat majok n penuh ngn skill utk si adik2 penuhi kehendak hati...hihihi...xmanja ngn adik2...nk manja ngn sapa...kalau manja yg minx disekeh beb ni...xoxoxoxo

baju petak lak...adik yg kedua...ahaaa...yg ni lain dr yg lain sedikit...ala2 Cina..ikot belah me thau kan...hihi...thanks untuk bear pink...siap ada bunyi lagi...lalalala...nah...muaaahhhh

yg ketiga...si bongsu...hihi...suka kata kt dia...ada lesung pipit sebab semut gigit pipi masa dia baby...ahahha...jeles...knapa dia ada lesung pipit? ng ada...but sebelah...tp tu pon xrapa nmpk...just senyuman tertentu saja akn nmpk lesung pipit..ehee...tp nit bukan kes semut gigit k...hihi...

and...baju hitam itu si abang...satu2 abang ng...hihihi...tp abang muka ketat lah...org nk minx apa...no no no...ehee...jgn kwn ngn abang...xoxo...apapun...sayang lek...my only one abang...

see...miss ng ada sampai 4 bodyguard...ada hero2...hihihi...sapa nk ganggu n main2kn perasaan...suhhhh3x...pergi jauh2...

photographer soh free style...family photo...hihi...tp mcm mcm semua lak awkward...ehee... 
apapun...ng sangat bahagia...Happy Graduation Day!






No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.