sawaddikah...






Sunday, October 23, 2016

Recover Soon...

sawaddikah...

hari ini ng luangkan juga sedikit masa...
untuk...
kembali menulis...
rindunya...lama sudah ng tidak mencoret...
lama sudah kan ng tidak beri ruang dan peluang...
utk si hati kecil berbicara....

recover soon... 
i hope my skin will recover soon...


lebih2 lagi...tidak lama sudah...
konvo & dinner sekolah...
of course la mahu nampak cantik...cun...
dan kulit healthy kan...
mudah2an...
seperti dulu...
#satuk#

so ng ada masa lebih kurang 14 hari...
2 minggu...

uwaaa...nanti sukantara tahap 1...sukaneka & sukan tahunan...
so..so...
ng kena lah lipatgandakan usaha utk jaga muka la ya?
pakai cream n sunburn cream?
uhuu...tutup mata...ttp fikiran dan lupakan sahaja...
ehee....
no...no...mana leh ttup fikiran...
len makna pula...hihi

maklumlah muka cik Nong nieh memilih...cerewet n sensitif sungguh...
nak herbal n natural ja...
ehee...
kalo pencuci lak...nk y mahal2...
apakah?

okay...so...
let plan n think about ideas...
how to do...
supaya muka ng recover sebanyak yg mungkin...
rasa healthy...dan kalau boleh...
sudah tentunya nak bersih mulus...
mungkin ke x?
tidak salah kan berharap....
mana tahu dewa dewi bidadari syurga dengar...
bangun pagi...terus flawless,,,
hihihi...

oppsss...mood merapu pula dah...
yay...

okay...kembali serius...

Nong Nit Photiwong...
should....

taraaa....
1. amalkan pemakanan yg sihat...kurangkan makanan berlemak...bergoreng...dan for sure kena banyak makan buah2an dan sayur2an...many types k! esp yg baik utk skin...

2. drink a lot of water...kena minum air suam...at least 1.5 liter sehari....teh hijau tanpa gula...say no to nescafe...mnuman bergas...dan say yes to fresh juice!

3. processed n frozen food...n fast food...kena elakkan...

4. kena rajin buat natural mask lah.,..ehee...baca artikel...dia kata campurkan gel aloe vera...amik dr pokok n pure honey...mix...bg sebati n apply dekat muka...berkesan utk merawat dan menyegarkan kulit muka...so cik ng...mohon rajin2kan diri...kan banyak pokok aloe vera di luar rumah...

5. ehee...ng kena consume pure honey hari2...2 kali sehari...sarapan n before tdo...slain jaga sora sebab banyak guna utk mengajar murid...honey juga bagus utk merawat skin! kalo mahu bibir pinkish gtwo...silalah sapu pure honey pd bibir anda...ehee...

6. tdo dan rehat secukupnya...uhuu...kalo mcm ng ni...susah benar nk tdo...jd powerpuff girl ke apa tah...kalo da lebihan tenaga...celik benar mata...kena betul2 penat...mudah terlentok ja sampai ke pagi...kna lompat bintang la kot petang2...supaya penat skit...nk bilang biri2 or monkey...kurang berkesan sudah,,,tidak juga pejam2 mata...
ada x sudi bed time story? sure...sekejap aja zzzz...ralit...best dgr story...

7. apa ek...ehee...ng kena disiplinkan diri dan amalkn rules yg ditetapkan...
gambateh...
nk bjaya no short cut...
nak cantik mulus kena rajin buat mask...kikiki...

baiklah...skian saja coretan kali ini...

sawaddikah



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.