sawaddikah...






Tuesday, June 14, 2016

Farewell Letter...

sawaddikah...

lama sudah kan ng tinggalkan hobi ng yg satu ni...
biarkah blog tersayang...si sweet corner bersarang...
maafkan ng y comel...nah?

eheee...
mukadimah yg minx disekeh betul...
ada ke patut puji sndri comel...
ahaa...biarkan...

td...sedang mengemas blik...terpandang sebuah kotak...
dan ng teringat farewell letter...
jadi...ng kluarkan dan baca semula...
rindu kawan2 sekelas...
rindu siswa siswi T4MT1...
sekarang...masing2 membawa haluan sndri...
tahniah kepada mereka yg sudah bekerja...
geng2 sarawakian...
dan untuk y lain2...termasuklah diri ng...
sabar ya...
mesti ada rezeki...
perancangan Tuhan...dan perkara y berlaku dlm hidup...
adalah yg terbaik...
percayalah...
teruskan berdoa dan berdoa...
di sini...ng juga titipkan doa untuk kalian...
moga urusan kita semua dipermudahkan...
dan kita semua berjaya bergelar seorang guru...

hehehe...
mari kita lihat apa yg kawan2 katakan tentang diri ng...
apa yg mereka katakan...
hari ni ng mahu selaku pembalas suratlah...
nak balas sorang2...

(tanpa nama)
hye nong...tq atas kerjasama selama 5 1/2 tahun. ampunkan  salah selama ni ya..semoga nong success dalam hidup.

thanks nah sebab doakan ng...ng pon arap hampa akan success bukan saja di dunia tetapi juga dia akhirat...terima kasih atas semuanya...dan moga hubungan persahabatan kita akan berkekalan...

(bie)
sorry klau  kasar bhsa & pernah bt nong sakit hati. May u find happiness with phi. Kawin nanti jemput. hehee

kak bie...ng syng kak bie...maaf juga nah sbb ng penah marah dan terkasar bahasa dgn kak bie...tiba2 teringat masa ng ngs sbb migrain teruk n pergi ke blik kak bie...tdur atas riba n kak bie picitkan kepala...smpi terlena...thanks utk semuanya kak bie...thanks doakan ng...tp kini, tiada lg phi...kena cari phi barulah nanti...sure, kalau kawen...ng akan jemput...tetapi superhero blom ada...kna cari lg...haha...kak bie pon...nti kalau jmpa superhero...kawen...jemput tau!

(amin)
amin nak minta maaf kalau pernah buat silap...amin harap nong bahagia selalu..jgn2 selalu stress okeyh...hidup nii...perlu enjoy...enjoy jer nong...pedulikan apa orang kata...tq for everything...

thanks amin...amin, ng pon nk minta maaf nah thdp semua salah silap ng terhdp amin...ng pon harap amin akan bhgia slalu nah...yup...ng akan enjoy dgn life...nikmati kehidupan...dan thanks for everything juga...amin kena go on diet dan kurangkan makanan manis tau...untuk tujuan kesihatan...dan teruskan bersenam nah...may God bless you...

(tanpa nama)
Dong! kami suka sikap nong yang tenang bila bt something, Nong sgt sistematik dan serius bila bt kerja. Bagus. Tp kdg2 stress jugak bila Nong paksa buat something. haha. tp xpala. setiap org lain2 kan. Good luck Nong!!

hee...walaupun tanpa nama...tp ng tahu dan sgt pasti ni siapa...kita slalu buat kerja sama2...practicum mate...housemate...assignment partner...group work member kan? ng akui nah...ng jenis xsuka last minute works....dan stiap perkara di bawah tanggungjawab ng...ng akan cuba utk lakukan y terbaik...dan ng mmg sistematik...sbb ng sudah susun semuanya...apa y perlu ng buat dan selesaikan...mungkin ng jenis waktu kerja akan fokus...dan bila cuti...adalah masa utk famili dan org tersayang...maaf nah...sebab buat hampa tertekan...sebab byk kali ng bertukar sifat jadi pihak y mengarah apabila slow progress atau x spt yg dikehendaki...ehee...mayb sgt tertekan la kot...maaf dr hati nah...ng tahu ini tidak sepatutnya berlaku dan ng akan perbaiki kelemahan ini...ng doakan hampa berjaya dalam hidup nah...di dunia dan di akhirat...sgt bersyukur kerana diberi ruang dan peluang utk kita berkenalan...may God bless you...good luck in your life nah...moga cepat2 berjumpa kekasih hati...mahu ala2 korea right? all the best!!

(tanpa nama)
nong...lemah lembut, sopan, baik hati...bukan ^konsideration^...cepat kawen dgn phi...jumpa 5 taun nanti...jadi guru baik...gudluck dgn cita2 jdi guru besar...

ehee...short notes.,..list characteristics ng eh? wink2...thanks nah...jika lihat diri, ng rasa ng tidaklah selembut dlu...kalo dulu...mcm nk tepuk dahi sndiri ja...inikah saya? lembut sgt aih...lepas PLKN...lepas life di IPGKPP...kurng sudah kelembutan...tapi kesopanan dan baik hati still kekallah...hehe...bukan  ^konsideation^?? wink2...ng tahu knapa...ahaahaha...ni mesti masa ng garang kan...kena ngn cik ng...maafkan ng nah...bukan xconsider masa tu...tp ng perlu buat begitu...dan akhirnya...see...smuanya bjalan dgn baik dan lancar...maafkan ng nah...kawen ngn phi? ooo...tunggu ng cari phi baru dan terus jd phi berkenaan jd phi di hati nah...arap2 kita akan bjumpa lagi...dan moga persahabatan kita utuh nah...doakan ng ngn cita2 ya...mungkinkan ng dpt JUSA C? maklumlah terlalu cita2 ng ini...tp tidak salah kn utk berangan2 dan bermimpi...mana tahu jadi sebuah realiti...all the best in your life...MGBU MY FRIEND

(sham)
hai Nong. Terima kasih atas persahabatan ini. Mohon maaf atas kesilapan yang pernah dibuat. Moga terus berjaya dalam hidup. Thanks!

hai aslam...terima kasih juga atas persahabatan ini...moga berkekalan ya...dan di sini ng juga mohon maaf atas kesilapan yg pernah dibuat...ehee...tp rasa mcm tiada...kot2 ada yg secara x sedar or x langsung kn? maaf nah...aslam sgt baik dan terlalu baik...tidak pernah sekalipun nampak aslam marah...koolnya...haha...mohon makan byk skit...terlalu kurus la aslam...ehee...ng doakan aslam bjaya dalam hidup nah...terus sukses dlm apa jua bidang yg diceburi...di dunia dan di akhirat...thanks!!

(shap)
Nongggggg...maaf salah slap n ty tuk semuanya. ty nong sbb byk bantu shap. Nonglah terbaik. Rajin n byk bantu kelas. Takde Nong mmg byk tertunggak keja kelas. Nong terbaik. Semoga Nong bahagia dgn phi...hehe

hai shap...ng pon minta maaf juga ya jika ada salah dan silap...dan terima kasih untuk semuanya...shap lelaki yg baik...dan sentiasa berusaha...namun, kdng2 shap terlalu baik sehingga org amik kesempatan...tidak boleh nah begini...sebaik2 manusia perlu ada limit...dan lihat pada kemampuan diri...ng doakan y terbaik utk diri shap...kelas kita...kita semua sama2 membantu...rindu kelas kita MT1...thanks sbb doakan kebahagiaan kami ngn phi nah...terima kasih kwn2 yg lain juga kerana doakan km berdua...tp ng ngn phi sampai di sini saja...nti ng cari y phi yg baru k? thanks semua...sayang korang

(ali)
Nice to know you! May God bless you abundantly. Sorry for my mistakes dan kelakuan yg tidak menepati norma-norma Nong. Till we meet again!

hai licia...also nice to meet you...ng minx maaf juga atas salah dan silap ataupun apa2 saja kelakuan ng yg mungkin xmengikut norma licia...mengenali alicia...byk yg ng pelajari tentang hidup...yup...kerana personaliti kita sgt berbeza...dan sememangnya begitu kontra...tp di sebalik semuanya...alicia sebenarnya org yg hati lembut...dan juga mudah tersentuh...alicia sgt tabah meskipun banyak perkara yg berlaku...dan licia syg sayangkan famili...mmg terbaik...nice to meet you my friend...

(tanpa nama)
sepanjang perkenalan kita, kami nak mintak maaf nong...
first time dulu, nong terlalu skema, tapi last2 nong dah berubah n boleh join kitaorg n sporting. gud nong!

eheee...terlalu skema opps!!its okay...ng faham nah...sbb ng ni boleh dikategorikan sbgai kaki belajar lah...n kaki library...that why mesti ramai yg kata atau beranggapan ng ni nerd...alang2 belajar...ng mahu lakukan yg terbaik untuk dua org insan yg amat ng cintai...mahu hadiahkan ijazah kelas pertama untuk ibu dan ayah tercinta...and finally..I did it...ng suka lib sebab lib salah satu tempat yg ng rasa tenang...ada ketenangan di situ...mungkin lain org lain cara kan...heee...apapun kita kawan...dan ng sgt gembira ada kwn2 spt hampa...Love you!! MGBU jenny! seseorng yg unik yang tetap pendirian...tetiba teringat gaya presentation hampa yg lembut ala2 gadis melayu terakhir yg membuatkan semuanya terpaku...sayang hampa...thanks nah sbb jd kwn yg begitu baik...

(zahiri)
sorry kalau byk susahkan nong. you are the most independence girl i have ever seen. but, remember! don't strain urself too much. it will effect ur life...

hai bro...tidaklah...mana ada...bro xbyk susahkan ng pon...tp ada la juga...sekali kali perihal kelas...hihihi...biasalah tu...independence girl? tiba2 tersipu-sipu malu...cuma...sebagai manusia seboleh-bolehnya kita harus mampu berdiri di atas kaki sendiri rite? yup...ng akan remember...ng tahu apa y bro maksudkan...sure, we cannot strain urself so much as it can effect our life...thanks nah atas semua nasihat yg diberikan sepanjang persahabatan ini...dan moga persahabatan ini berkekalan...bg ng, bro adalah lelaki yg genius...lebih2 lagi apabila melihat sesuatu...melihat dr perspektif yg mmg luar biasa...hebatlah! guna kelebihan dan kehebatan yg dikurniakan dgn sebaik mungkin nah...may u find happiness in your life...MGBU....

ada lg beberapa short notes...nanti ng coretkan semuanya...

tataaaa...skian saja coretan kali ini...nti ng sambung ya

sawaddikah

















No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.