sawaddikah...






Sunday, June 2, 2013

Bersyukur...

sawaddikah...

tiba2 teringatkn kisah Lisa lam novel akukah puteri itu?
dan ng asa ng nk list perkara2 y membuatkan nong bersyukur...
hehe...pg2...dh wat lists...
xslah kan?kalo ati ini gembira dan asa tenang...

1. ng bersyukur cz ng da ibu dan ayah y begitu menyayangi dan ambil berat tntng dri ng...wlupon xkaya harta, tp parents ng kaya ngn kasih syng...percaya? andai ng kta, wlupon ng sudah 21 years old...tp ng msh merengek2 mcm baby kecil n xmalu je kn mngs depan parents...hehe...sabar btoi ibu ngn ayah lyn kerenah ng kan..love you...daddy n mummy...

2. ng bersyukur cx ng da agama untk ng anuti...ng proud to be Buddhists...bg ng, stiap ag ajr pengikutnya wat perkra y bek2 dan tngalkn kejahilan...jd, kita respect sume agma...sling menghormati n stop blaming...itu xbek...ini xbek...siapalah kita untk judge itu dan ini kn?

3. ng bersyukur cz ng baik fiz dan mental...teda cacat cela...wlupon ng xcntik...xcomel, biarlah...ng penting ati ng cantik...hehe...bg ng, dlman lg penting dr luaran...

4. ng bersyukur cz ng dapat lanjutkan pelajaran lpas spm...cita2 ng setinggi gunung...thanks God cz berikan ng ruang dan peluang...ng janji, ng akan blaja bsungguh2...timba smangat mungkin ilmu dan kmhiran...

5. ng bersyukur, cz sepanjng ng blaja dia ipgkpp, ng dpat anugerah pengarah dan ng dapat capai target y tetapkn...bg ng, Nong Nit Photiwong berlawan ngn dri Nong Nit Photiwong...bkn siapa2, tp dri ng jgk...bkankah untuk memenangi dri & perasaan sndri lebih skr? sound pelik kn...tp, ng chooses it...

6. ng bersyukur cz sepanjang ng blaja bhasa thai, tiap kali exam ng dpat no 1...dan msa ng blaja "nak tham...ng pon msh dpat no 1 berturut2...dan ng wat rekod 398/400 marks...

7. ng bersyukur cz ng tersenarai lam pelajar cemerlng msa spm dkat smj dlu...wlupon ng hnya dpat 8A, tp ng sgt bersyukur...sejujurnya...ng xsngka...msa tu xmatangnya ng...ng hmpir2 kecundang ngn mslah ng timpa dri ng...dan y penting, ng bersyukur cz ng msh dpat kptsn cemerlang dr ng tadika hnga skrng wlupon ng xtuisyen...

8. ng bersykur cz ng memiliki ang y penyayang dan amik brat...wlupon ada kalanya, abg...mr tiger sgt grng dan blame ng...xpala...wlu apapon...ng tahu...abng grng dan tegas sbb abg syng ng kn?

9.ng bersyukur cz ng da adik2 y protective, manja dan sbr melayan kerenah ng y ntah apa2...

10. ng bersyukur sbab ng berpeluang mengenali menyayangi dan mencintai phi...wlupon phi sudah twr ati, tiada lg perasaan terhdp ng...tp ng di sini xpenah berubah...bgaimana perasaan ng terhadap phi, begitulah jgk skrng...kekdng, bila ng tnya sma ati...yup, pelik kn? sah2,,,ng xmampu melupakan phi...jd biarlah ng tnam di sudut ati ng pling dlm...kenangan antra kita...ng doakan y terbek untk phi...doakan kejayaan dan kebahagiaan phi di dunia dan di akhirat...

11. ng bersyukur cz amai org syng akan dri ng...amik brat tntng dri ng dan xputus2 beri ng nasihat...di sini ng mahu ucpkan trima kah kpd sume ahli kuarga ng, saudra mara ng, shbt2 dan rkn2 ng dr ng kecil hinggala skrng...tidak lupa jgk, beloved sis, phi dalinee y xptus2 beri ng dorngan dan sokongan...

12. ng bersyukur cz ng terpilih untyk menyertai plkn...hehe...tmsok lam snarai gk...mmg pada mulanya ng xska dan sgt2 xska, tp bukankah sbab plkn ng lebih lasak dan lebih brani? malah, ng belajar dan knai erti kehidupn dngan lbh mendalam...

ikotkan hati...bnyk lagi ng perkara y membuatkan ng bersyukur...mmg infiniti...hehe...bdk math knala guna terms maths kn? tetapi, jari jemari ini letih sdh menaip...skian sajala nah coretan ng kali nieh...

sawaddikah...


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.