sawaddikah...






Monday, January 18, 2016

Happy Birthday Sayang...

sawaddikah... 

post kali ni khas utk thirak ng...
muaaahhh!!

happy birthday to you...
happy birthday to you...
happy birthday...happy birthday...
happy birthday thirak....



sweet 29 phi...muaaaahhhh


love you thirak!
love you sayang!


pejam mata dan tiup kek lei...
dan wish duai nah kah khon di...


alangkah baiknya kalo ng ada di sisi phi sekarang...
ada bersama...dekat ngn phi...
suap kek utk phi lei...

kita sentiasa ada di hati kan phi...dekat saja...di sini...di hati...
ng rak phi nah kah...
muaaahhhhhh....



 khas untuk thirak...

#happy2 dan ceria2 slalu nah#


#senyum sentiasa k! hidup ini indah...#


#moga phi dikurniakan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki#

#moga phi berjaya mencapai impian hidup dan apa2 sahaja yang phi hayati#

#mohon sayang dan cinta nong forever#


#terus di hati nong k...love you sayang#


#moga phi tabah menghadapi apa saja cabaran hidup...dan terus berusaha membina kehidupan dan bergerak ke arah kebaikan...moga phi berjaya di dunia dan di akhirat...satuk!#

#Tuhan...jagalah phi untuk ng dan berkatilah hidup phi...terima kasih kerana memberi ruang dan peluang utk ng ngn phi mengenali hati budi masing2...berkatilah hubungan kami berdua...satuk#...

happy birthday nah kah...
happy birthday nah khon di...


ng buat kad hari jadi phi sepenuh ati lei...dan mahu hadiahkan sesuatu untuk phi...tapi phi xbagi ng post lei...ng ikhlas bg phi...mungkin...satu hari nanti ng berpeluang bg phi kan...depan2 lei...boleh tatap wajah phi lama2 duai...

jarak...xakan memisahkan kita nah sayang...hati kita sentiasa dekat...
di sini saja...

LOVE YOU PHI...

ng gembira dan bersyukur kerana berpeluang kenal phi...khop khun nah kah sam rap sing di2 thi phi hai nong...

muaaaaahhhh...

HAPPY BIRTHDAY THIRAK...

CHUBUK RAK THIRAK KAH!!








Monday, January 4, 2016

Azam 2016...

sawaddikah...

happy new year semua...
maka...tibalah masa untuk melakarkan episod baru kehidupan kan...
the next chapter of life...


baiklah...
tanpa bicara panjang...

ng mahu kongsikan azam ng pada tahun ini...

tadaaaaa....

1. ng mahu jd anak y baik untuk ibu dan ayah...adik y sweet untk cik abang dan akak y cute untuk adik2 ng...


2. ng akan jaga kesihatan dan amalkan gaya hidup sihat...yup...mkn makanan berkhasiat...dan tahun ni ng nk amalkn mnuman green tea dan juga jus limau...dan ng akan pastikan ng exercise...by hook or by crook...at least twice a week...target bdn mantap n perut kempis...hihihi...maklumla bila kat rumah...rajin bela lemak..opppsss...


3. yup...preparation...persediaan awal untuk temu duga spp...ng akan lakukan y terbaik supaya ng lulus interview spp dan berjaya menjadi seorang pendidik...moga segalanya dipermudahkan....


4. ng sudah create blog pendidikan...so apa y perlu ialah ng akan aktif dlm blog pendidikan..dengan nukilan ilmiah dan juga perkongsian ilmu, pengalaman dan bahan bantu mengajar...chayok...hopefully bukan sekadar hangat2 tahi ayam sahaja...gambateh ng...


5. create page dekat facebook...yup education page...sama juga function spt blog...tapi kalo page dkat fb mungkin lebih user friendly dan menyeluruh kan...senang untuk diupload bahan...dan org awam pon mudah untuk akses bahan...maklumla sekarang ni rata2nya mempunyai facebook kan...jd...manfaatkan kemudahan yang ada...chayok ng...sehari selembar benang...lama-lama menjadi bukit...


6. tambah keyakinan diri...esp bab kenderaan...at the end of this year...ng arap ng cekap bawa kereta dan motor...ng arap2...perasaan takut ini akan hilang...slowly k...u can do it...believe in yourself ng...


7. kalaula ng dapat keja dalam tahun ni...syukur sangat...ng akan mula menabung...buat bajet...dan manage money properly dengan cara account saving n self saving untuk future...kalo nk bina kehidupan..kena start dr awal...dan disiplinkan diri...


8. time management...yep...ng xkan biarkan masa terbiar begitu sahaja...dan akan tekal dengan prinsip y ng pegang selama ni...waktu kerja...fokus betul2...di luar waktu keja dan hari cuti adalah masa untuk diri sendiri, famili dan juga orang tersayang...so...what should do ialah...manage time properly...


9. berusaha ke arah kebaikan dan kesejahteraan hidup...ng mahu bukan sahaja berjaya di dunia...tetapi juga di akhirat...moga dipermudahkan...


STATUS HATI: NONG AKAN JADI YANG TERBAIK UNTUK PHI...
thanks kerna sentiasa ada untuk ng...thanks thirak sbb sentiasa ada untuk chubuk...andai phi memilih dan ng diplilih...ng akan jadi y terbaik untuk phi...love you...
god...bless our relationship...moga berkekalan dan selama-lamanya...


skian saja coretan kali ni...

sawaddikah...

HAPPY NEW YEAR...
HIDUP INI INDAH...

Sunday, January 3, 2016

Goodbye 2015...

sawaddikah...

2015 sudah pun melabuhkan tirai...
dan 2016 sudah pun menyapa...


baiklah...
hari ni ng mahu imbas kembali...
azam ng tahun lepas...
sejauh mana tercapai...
hehehe...

1. nong mahu jadi anak y baik untuk ibu dan ayah..adik y cute utk si abang dan kakak y awesome utk adik2...


#syukur...ng mampu melakukannya...dan ng akan terus melakukannya...cinta ibu membawa ke syurga...kasih bapa berpanjangan...ng janji ng akan jd anak y baik dan jadi teladan utk dicontohi oleh adik2#

2. tingkatkan lagi usaha...final year...ng mesti lakukan y terbaik...dear god...ng berusaha untuk dapatkan first clas degree...permudahkan urusan ng nah...


#final year...aha...sememangnya banyak cabaran kah...lebih2 lagi bila last sem..sem lapan banyak perubahan kurikulum n mcm2...dr sem biasa..jd mcm short sem...masa tulah nk siapkan tesis...nk viva bagai...ngn killer paper aplikasi maths...n bergelut ngn beberapa paper...3 paper exam...mmg stressful...dan masa tu ng hampir2 putus asa sudah...lelah...smpi burn out...namun ng sangat bersyukur...kerana ng ada famili y support ng dr belakang...ada p sau dalinee...dan ada phi y sentiasa beri semangat untuk ng terus berusaha...ada kawan2 y msng2 support...hinggakan ng bangkit dan berusaha semula...thanks sume...dan akhirnya ng berjaya kah...ng berjaya hadiahkan ibu bapa first class degree...ngn PNGK 3.84...terima kasih Tuhan...terima kasih semua...ng sangat menghargainya...#

3. cik nong!! jaga sama kesihatan kamu...moga ng kekal sihat dan lebih sihat...take care yourself Nong Nit Photiwong

#ng cuba dah kah...eat healthy food...exercise regularly...n take care diri ng...take care fizikal...,mental dan juga perasaan sendiri...dan ng akan teruskannya...moga ng kekal sihat dan lebih sihat...satuk....#

4. hola...tambah keyakinan diri...maklumla ng ni xsuka drive or bawa motor...bila nk cekap eh? moga tahun ini ada perubahan...

#hehe...masih dalam usaha...ok,,,carry to next year...2016...its okay...usaha lagi k#

5.moga ng lebih sabar dan tidak pndam rasa lagi...sebabnya...penat simpan dlm hati...xmahu cengeng2...lagi2 ng sudah dewasa...mau smile2...bukn cry2...

#tahun 2015...banyak perkara y berlaku...hinggakan ng rasa mcm nightmare bila ng difitnah dan dipandang serong oleh org lain sedangkan ng bukan begitu...apa y ng pelajari ialah ada perkara y perlu dismpan di dalam hati...dan ada y perlu bersikap terbuka...lihatlah...renungkanlah...y mana lebih membawa kebaikan...belajar untuk memaafkan kekhilafan orng lain meskipun diri kita telah dianiaya..kerana kamu tidak sempurna begitu juga dia dan mereka...samalah berusaha ke arah kebaikan dan ke arah y diredhai oleh Tuhan...terima kasih ibu kerana sntiasa memberi nasihat dan mendidik ng menjadi seorang insan...terima kasih phi kerana menasihati dan sering kali mengingatkan ng agar ng tidak menyimpan dendam...dan belajar memaafkan mereka....terima kasih kerana sabar mendengar luahan si hati kecil dan memberi semangat setiap kali air mata mengalir dr tubir mata...moga ng lebih kuat, sabar dan tabah menghadapi tahun2 y mendatang...senyumlah...hidup ini indah#

6. mungkinkah kalo ng x clumsy? let we see nty...

#mesti ramai y xpercaya kn kata ng clumsy...hehehe...sbbnya...bila buat keja..ng ni blehla dikatakan kelompok perfectionist...mahu kualiti mantap...kemas bagai n so on n so for...td actually tuan punya bdn ni clumsy...tahun 2015?hehe...terlanggar kerusi meja...terlanggar anak tangga...n paling xlupakan...ng jatuh tangga...kaki tersepit...xsah la kot kalo xlebam bagai...need improvement!!#

7. manage masa properly...xmahu tangguh2...you're gonna to be teacher...moga ng menjadi guru yang baik...


#syukur...ng mampu melakukannya....gonna to be teacher...yeah...ng arap suatu hari nanti...ng berjaya menjadi seorang pendidik...hopefully...ng dapat panggilan spp..lulus temu duga dan berjaya dipostingkan...kini, ng sudah bergelar seorang graduan...y mempunyai kelulusan Ijazah Sarjana Muda Perguruan dlm bidang pengkhususan Matematik Pendidikan Rendah...ng arap...suatu hari nty ng berjaya menjadi seorang guru...menjadi seorang guru maths y berdedikasi dan berjiwa pendidik...Tuhan, permudahkan urusan ng#

8. urus baik2 wang...maklumla ng ni kuat makan dan suka shopping...

#hehe...sampai sekarang ng pon tertanya2...sejauh manalah ng pandai urus wang...bila seorang kak...naluri kak...bila g mana2...mesti teringat dekat si adik2...nk beli itulah..inilah...utk adik2 dia...lagi2 makanan...bila nampak benda cntik...esp pakaian..nk beli untuk ibu dan ayah...tp ng...xadala beli mahal2...cuma beli y berkenan pd harga berpatutan...for sure 50% or 70% less...hehehe...n ng lak penggemar makann...n of course cuti2 gney...mcm2 resepi y ng try ng dihidangkan kepada adik2 dan famili ng...kuar duit lagi beli bahan itu ini...hehe...adakah ini boros?haha...persoalan lagi...nanti..kalo keja ng kena banyakkan saving lah...untuk future,,,mayb asingkan dlm akaun y berlainan kan...hehe...#

9. moga nong berjaya di dunia dan di akhirat...lakukan y terbaik untuk hari ini...mudah-mudahan hari berikutnya menjadi baik...hidup ini indah...


#Tuhan...moga apa y ng impikan tercapai...bukan sahaja berjaya di dunia...tetapi juga di akhirat...HIDUP INI INDAH#

- STATUS HATI 2015: BILA LA NK JUMPA MR.RIGHT?? IT'S OKAY...SINGLE -
shy2 cat sikit...hehe..akhirnya status hati bertukar...terima kasih Tuhan kerana temukan ng ngan phi dan beri ruang dan peluang untuk kami mengenali hati budi masing2...peluang? yup...berikanlah peluang kepada seseorang ataupun mereka...kerana mungkin dengan peluang y diberikan...ada sinar di sebaliknya...kerana satu peluang...ng terbuka hati untuk bercinta semula...dengan peluang y diberikan..nmg sedar bahawa...untuk apa ng tutup hati sendiri...ng seharusnya beri peluang untuk diri untuk dicintai dan mencintai...terima kasih nah kerana sentiasa ada untuk ng...ng cumalah gadis y biasa2 sahaja...tiada kata2 manis y dilontarkan...tiada apa2 y mahu dijanjikan...andai phi memilih ng dan ng dipilih...ng tekad akan jadi y terbaik untuk phi...dan ng berharap agar kita disatukan...andai jodoh...tidak akan ke mana...love you sayang...

manusia hanya merancang..dan Tuhan y menentukan...sama-samalah kita kita bergerak ke arah kebaikan dan jalan y diredhai....

maka...berlalulah setahun...
sayonara 2015...goodbye...tatataa...

welcome 2016...


skian saja coretan ng kali ni...
nanti...ng akan kongsikan azam 2016 k...

sawaddikah....